Blog 5 – We vragen het aan Joep

We vragen het aan Joep

‘Zoveel neuzen, zoveel mensen’, zeg ik altijd. Dus je kunt niet even alle verschillende neuzen van buiten leren. Afgelopen zondag zat ik samen met vrienden in een uitspanning in Borkel en Schaft, een klein plaatsje in de buurt van Valkenswaard in Brabant, heerlijk te genieten van een kop cappuccino. We hadden het over Gelaatkunde, in combinatie met Astrologie.
Kort geleden heb ik nog een training gegeven aan een groep Astrologen en het was mooi om te zien hoe goed Gelaatkunde en Astrologie samen gaan en dat ze veel raakpunten hebben. In de Astrologie kijk je naar de geboortedatum, de plaats en de tijd, in combinatie met de stand van de planeten. Bij Gelaatkunde kijk je naar de uiterlijke vorm van de persoon, je trekt lijnen, maakt vlakken en gaat met je handen door het haar [van de betrokken persoon] om alle energievlakken op de schedel op te sporen. Mijn vriendin is astrologe; het woord astrologie is algemeen bekend. Maar hoe zit het met Gelaatkunde? Wat zegt het woord Gelaatkunde? Waar denk je dan aan en waarmee associeer je Gelaatkunde?

We roepen Joep de zoon van de eigenaar van het etablissement erbij om hem deze vraag voor te leggen.
‘Joep, wat zegt Gelaatkunde jou?’
Joep is een grote man met ronde vormen. Het valt me meteen op dat zijn lichaam andere informatie geeft dan de vorm van zijn hoofd. Door zijn lengte en ronde zachte vormen straalt Joep een
natuurlijk overwicht en gezelligheid uit. Zijn gezicht laat veel gevoelskenmerken naar buiten komen, met een natuurlijke dominantie en leiderschap, gericht op idealen en anderen van dienst zijn. Zijn ondergezicht (kin en kaak) laat een grote lichamelijke kracht zien, wat hem ertoe drijft om zijn doelen te bereiken. Het genieten van het leven en het voorproeven van dingen zijn voor Joep belangrijk.

Tot mijn genoegen weet Joep ons te vertellen dat het woord Gelaatkunde voor hem niet geheel onbekend klinkt. ‘Het doet me ieder geval eraan denken dat je aan het gelaat van een persoon veel af kunt lezen’, zegt Joep. Ook zegt hij dat een gezicht ons veel non-verbale informatie geeft.
Joep vertelt dat hij 27 jaar is en student op de Sociaal Pedagogische Academie.

We bomen daarna nog gezellig door over de leer Gelaatkunde en dat de kennis hem goed van pas zou kunnen komen in zijn beroep als sociaal pedagogisch hulpverlener. Joep, maakte een selfie van zichzelf voor mij en vertelde me dat het een zeer aangename ontmoeting voor hem was. Zo zie je maar Gelaatkunde maakt de mens nieuwsgierig.

Gelaatkunde geeft vele inzichten

De studenten in mijn cursus leer ik je hoe je kunt kijken en hoe je zelfstandig een analyse kunt maken. Ik weet uit eigen ervaring en de ervaring van de cursisten dat de kennis van de leer Gelaatkunde verslavend kan werken. Het werken met de kennis van Gelaatkunde is boeiend en verfrissend en geeft je een nieuwe kijk op jezelf en op de mens als individu.

Meer weten? Kijk dan naar de informatie over de cursus Gelaatkunde.