Recencies en reacties op het boek

Recensies bij de 1e druk
Stukje in het magazine ParaVisie
Jaren geleden, in 2006, intervieuwde ParaVisie gelaatkundige Joyce van der Voort. Titel van het artikel: Iedereen kan het leren”. Hoe, dat legt ze in haar handboek over gelaatkunde “zien geeft Inzicht” uit. Zoals het een handboek betaamt, is het een doorwrocht werk geworden. Maar daarmee allerminst saai. Het wordt duidelijk –voor wie dat nog niet wist– dat er bij gelaatkunde veel meer komt kijken dan een snelle analyse van de meest voorname gezichtskenmerken. De holistische aanpak, waarbij de hele mens meegenomen wordt in de analyse, is waar Van der Voort voor staat. Vandaar dat ze in haar handboek niet alleen uitgebreid ingaat op de frenologie of schedelleer van professor Paul Bouts, maar ook de psycho-physiognomie van Carl Huter. Die verbindt de biologie en de psychologie met de lichaamsvormen en de daarbij horende uitstraling (energie). Compleet en fascinerend.

Paravisie, juni 2014

————

‘Je gezicht spreekt boekdelen’, zo luidt het gezegde. Voor Joyce van der Voort is dat letterlijk zo. Zij heeft zich gespecialiseerd in Gelaatkunde en weet veel informatie af te leiden uit de vorm van iemands gezicht, hoofd en lichaam. Uitgangspunt is dat uiterlijke kenmerken iets zeggen over iemands persoonlijkheid en talenten. De Gelaatkunde geeft informatie over iemands persoonlijkheid. Maar met deze informatie moet volgens Joyce voorzichtig worden omgesprongen. ‘Respect voor de medemens staat voorop’. Gelaatkunde kun je zien als een hulpmiddel om mensen beter te begrijpen, niet om over mensen te oordelen.

Schoonheidsspecialist, Saskia Petit, maart 2015

————

‘De ene cliënt wil meer vertroeteld worden, de ander wil juist snel en doelgericht geholpen worden, zonder flauwekul. Hoe weet u wat voor uw cliënt de juiste benadering is om een zo goed mogelijk contact te hebben en een goede verstandhouding op te bouwen? Joyce van der Voort legt het uit in haar boek ‘Gelaatkunde,
Zien geeft inzicht. Met dat inzicht kan bijvoorbeeld de schoonheidsspecialist haar voordeel doen.

Esthéticienne, Lizet van Triet, maart 2015

————–

“Dit boek, samen met de opleiding gelaatkunde van de auteur, is een enorme verrijking. Ook na de opleiding dient dit nog als handig naslagwerk.”

Ruud Pfundt 2370 Arendonk (België)

————–

‘Het is leuk om de opleiding van Joyce te volgen met een vriendin die een winkel heeft en de theorie kan toepassen in haar dagelijks leven. Tijdens mijn trainingen aan horecamedewerkers gebruik ik ook graag de theoretische kennis over de mond. Lippen die vol zijn, kunnen goed voorproeven en zijn gemakkelijk te verleiden om iets te bestellen, door ze te laten proeven,. Iemand met dunne, strakke lippen is veel meer gedisciplineerd. Deze wetenschap is toepasbaar in elke denkbare situatie. Je kunt het zien als hulpmiddel om jezelf en andere mensen (gasten, klanten of cliënten) beter te begrijpen. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over deze leer? Dan kan ik je het boek Gelaatkunde van Joyce aanraden’.

Jeannine (Gastologie), Jeannine, zomer 2015.

—————-

‘Zowel met het boek Gelaatkunde ‘Zien geeft Inzicht’ als ook met de lessen Gelaatkunde en Frenologie ben ik verrijkt. Ik ben geraakt door de wijze, fijne en leerzame lessen om naar mensen te kijken vanuit de gelaatkunde en frenologie (schedelkunde). Geweldige indrukken en ervaringen heb ik tijdens de studie opgedaan. Het maakt dat ik in mijn communicatie gemakkelijker contact maak met mensen en dat ik kan kijken waar de kwaliteiten liggen om iemand beter te kunnen begeleiden. Joyce heeft een ieder van ons weten te inspireren om onze talenten en die van anderen te laten groeien.

Josette van Hoof (België)

—————

Jouw boek Gelaatkunde, Zien geeft Inzicht, is behalve een goed studieboek
ook een goed naslagwerk.
Door de manier waarop je het boek ingedeeld hebt, zijn de onderwerpen die je
zoekt snel gevonden. Verder worden alle onderdelen van gelaatkunde
op begrijpelijke, prettige en zeer heldere wijze beschreven en daar waar nodig met foto’s ondersteund.
Ik kan dit boek van harte aanbevelen bij iedereen die zich (meer) wil verdiepen in gelaatkunde.

Wilma van der Steen

—————-

Het boek, “Zien geeft Inzicht” Gelaatkunde, is voor mij een perfect gekozen titel.
Het boek staat vol met inzichten en herkenning. Als therapeut, een boek dat ik steeds opnieuw inkijk en doorlees. De persoonlijke manier waarop Joyce van der Voort haar passie en kennis over gelaatkunde deelt is uitnodigend voor iedereen, een aanrader!

Karin Zwart (Almere)

————–

Lieve Joyce
Ik vind jouw boek heel bijzonder en interessant.
Wat kan je veel karakter eigenschappen van iemand lezen.
Ik hoop net zo goed te worden als jij
Je bent een heel lieve en super vrouw met heel veel kennis

Liefs Carola van Fulpen (Waddinxveen)

————–

Dit is een verhelderend boek, geschreven door Joyce van der Voort, over de vele facetten van gelaatkunde, zoals de geschiedenis van de gelaatkunde, hoe leer je kijken, de temperamenten leer, de 5 hoofdvormen van prof.
P. Bouts, te veel om op te noemen.
Al het gedachtegoed van verschillende disciplines is op een heldere duidelijke manier beschreven tot een leerboek om trots op te zijn. Voor eenieder die zich meer wil verdiepen in deze mooie materie is dit een krachtig leerboek. Joyce weet op een heldere manier te verwoorden hoe te kijken en het geziene met respect en liefde te interpreteren’.
Warme groet van een enthousiaste leerling.

Lida Duijn

————–

Nieuwsgierig, maar niet geheel overtuigd over de waarheden van gelaatkunde begon ik aan ‘Zien geeft inzicht’. Het bleek een interessant leesbaar boek waarin de disciplines van gelaatkunde overzichtelijke zijn weergegeven met duidelijke illustraties en praktijkvoorbeelden. Elke gelaatkundige vorm is één puzzelstukje, zonder waardeoordeel van goed of slecht, pas als je alle stukjes in elkaar legt zal het totaalbeeld volledig zijn.
Ik heb door dit boek vertrouwen gekregen in deze bijzondere leer, en verheug me op nog meer kennis!

Anke van Bergen

————–

Een echte aanrader!
Heerlijk om te lezen door de prettige manier van vertellen
Een goed studie en naslagboek.
Bedankt Joyce!

Ellen Leloux (Etten-Leur)

————-

Het boek is in zeer begrijpelijke taal geschreven de foto’s en tekeningen maken het inzichtelijk kortom, een goede samenhang en een prachtig naslagwerk.

Monique van Haastrecht (Badhoevedorp)

————–

Het is een prachtig boek makkelijk leesbaar en met de cursus erbij is
het super interessant .
Een grote aanbeveling om het boek te kopen

Linda Goos (Apeldoorn)

————-

Het is een zeer begrijpelijk boek.
Zodat je zowel in de cursus als met t boek weet en begrijpt wat je allemaal kan zien aan de vormen van een persoon.
Geweldig.

Lieve groet van mij Jeannette

————

Gelaatkunde is eeuwenoude kennis, die Joyce springlevend maakt.
Voorhoofd, ogen, oren, neus kin en lippen krijgen een nieuwe betekenis.
Zien geeft inderdaad inzicht. Dit is confronterend voor jezelf.
Tegelijkertijd begrijp je mensen en hun reacties veel beter.
Dit boek is een aanrader, net zoals de cursussen en workshops die Joyce organiseert.

Philippe Cox (België)

————-

Hallo Joyce,
Ik hoorde van mijn moeder (ze heeft er even in gekeken) dat het een heel mooi boek is: lay-out, overzichtelijk, gebonden en dik papier.
Een synoniem voor datgene dat je neerzet.
Ik krijg het met Pakjesavond, dus ik zal nog even moeten wachten.

Groet, Veronique

————–

Hallo Joyce
Je boek is vandaag bij mij binnen gekomen en wat een verrassing. Heel duidelijk en ook heel goed verzorgd. Wat een aanwinst. Ik wens je heel veel succes met dit mooie boek.

Fanny Raats

————–

Hallo Joyce,
Ik dacht dat ik je al reeds een mail had gestuurd over hoe ik je boek vond. Dan bij deze. Mijn moeder heeft niets te veel gezegd. Lay–out en inhoud: mooi, duidelijk, professioneel en kwalitatief hoog!!!!
Een boek dat zeker aangeprezen dient te worden, iets dat ik ook zeker niet nalaat.
Heel fijn dat je het boek hebt uitgebracht. Dank je wel.
Met vriendelijke groet,

Veronique Meuwissen

————–

Heeft u een reactie? Mail deze naar info@gelaatkunde.nl alvast bedankt voor de moeite.