Blog 7 – Ik kwam Loes weer tegen 

Op de therapeutenbeurs in Apeldoorn kwam ik Loes weer tegen. We hebben elkaar al een poos niet meer gesproken en het is leuk om haar weer te zien. Haar enthousiasme voor de leer Gelaatkunde is duidelijk te merken aan de vragen die ze me altijd stelt. Ze heeft mijn boek Gelaatkunde `Zien geeft Inzicht` gekocht en ze wil graag meer over haarzelf weten. Bij deze:

Loes is een ambitieuze vrouw en ze werkt hard om haar praktijk vorm te geven zoals ze dit graag wil. Maar ze is ook een vrouw die weet wat ze wilt en graag de touwtjes in eigen hand houdt. Haar kennis is veelzijdig door haar grote interessevlak. Op de beurs was het druk en je kon merken dat ze overal tegelijk wilde zijn.
Maar ik zag ook aan haar dat ze duidelijk over haar grenzen aan het gaan is. Een tijd geleden toen ze bij mij op de cursus zat heb ik haar al gewezen op het feit dat ze voorzichtig moet zijn met haar energie en dat ze meer tijd nodig heeft om te herstellen van stress, vermoeidheid en ziekte.

Als je zo naar Loes kijkt, dan heb je de neiging te denken dat ze een sterke vrouw is die onuitputtelijk werk kan verzetten.
Ze is een grote vrouw, daarom zou je niet meteen verwachten dat ze rekening moet houden met haar energie. Je kunt aan haar gezicht zien dat er 2 elementen van de 3 kiembladen duidelijk aanwezig zijn en wel het mesoderm (middelste kiemblad) en het ectoderm (het buitenste kiemblad). Deze combinatie zorgt er voor dat ze haar beweging in wil zetten voor haar vele talenten en de ideeën en plannen die ze wil uitvoeren. Haar natuurlijke dominantie en leiderschap, maar ook haar gevoeligheid voor haar omgeving, zorgen er voor dat ze alles onder controle wil houden. Daardoor luistert ze niet altijd even goed naar de signalen van haar lichaam.
Haar gezicht is smal, wat aangeeft dat ze rekening moet houden met haar hersteltijd en energiehuishouding. Haar brede schouders verraden dat ze de neiging heeft teveel op haar schouders te laden, waardoor ze een overbelasting kan krijgen van nek, schouders en onderrug.
Haar lichaam en vooral haar romp vertellen me een heel ander verhaal. Het kiemblad entoderm (binnenste kiemblad) speelt daar een belangrijke rol bij. Loes zal er beter rekening moeten houden dat haar lichaam meer tijd nodig heeft voor de vertering. Door teveel in de beweging te zitten van zowel lichamelijke als mentale activiteiten, krijgen haar spijsverteringsorganen een tekort aan energie. Zo zal alles wat verteerd wordt eerder moeten worden opgeslagen wat kan leiden tot vervelende blokkades. Zo kan een innerlijk welbevinden verstoord worden.

Haar affiniteit met haar beroep als natuurgeneeskundig therapeut en coach kun je zien aan haar zachte fijne huid waar het buitenste kiemblad (ectoderm) werkzaam is.

In mijn boek Gelaatkunde heb ik uitvoerig geschreven over ‘breed-hoofdigen’ en ‘smal-hoofdigen’.
Niet iedereen heeft evenveel energie. Belangrijk is om te weten waar jij zelf rekening mee moet houden.
Wil je meer weten over hoe de energie bij jou is, dan kun je me bellen voor een afspraak.

Heb je interesse in de opleiding in de leer van de Gelaatkunde die weer start op 17 september, dan kun hiervoor inschrijven via de mail.